Service och tjänster

Bibliotek för lärare

Du som lärare kommer själv hit till Bibliotek för lärare och plockar ihop det du vill låna till din klass. Vänd dig gärna oss på Bibliotek för lärare eller till din närmaste biblioteksfilial om du vill ha tips och hjälp. Vi finns på Stadsbiblioteket och har samma öppettider som Stadsbiblioteket.
För mer info se Bibliotek för lärare i huvudmenyn.

Databaser

Biblioteket ger dig kostnadsfritt tillgång till vissa betaldatabaser.
För mer info se Databaser i huvudmenyn.

Dator

På alla bibliotek kan du gratis låna en dator.

Surfplatta framför Hubletställ

Surfplatta och Hublet

Hublet / Surfplattor

Surfplattor finns att låna på Stadsbiblioteket. Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. I plattan finns t ex Pressreader som innehåller 6000 tidningar och tidskrifter från hela världen. Men givetvis vill vi gärna ha in förslag att komplettera med.

Du som besökare registrerar dig i lånedisken och får sedan en kod som gör att du kan hämta ut surfplattan i stället. Surfplattan kan endast användas i biblioteket.

Konsumentvägledning

För mer information om konsumentvägledning i Värnamo kommun se länk under Mer information.

Kursböcker

Stadsbiblioteket köper in kurslitteratur för kurser på Campus Värnamo.  Kursböckerna finns i stadsbibliotekets hyllor. Kursböcker är märkta med KURS. Alla får låna kursböckerna, inte bara studenter. det finns två exemplar av varje titel. Lånetiden är två veckor istället för fyra så att fler ska ha möjlighet att låna boken under en läsperiod. Förseningsavgift 5kr/dag. Kursböcker kan inte lånas om. 

Låna en Värnamobo

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo eller låna ut din tid och dig själv på Stadsbiblioteket i Värnamo. För mer information se Låna en Värnamobo i huvudmenyn

Särskild service

Mer information om bibliotekets service för dig som har svårt att läsa tryckt text hittar du i Särskild service i huvudmenyn.

Granskad 2018-01-26
av Åsa Ekblad