Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken

0370-37 76 00

Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Filialer

Bibliotek och filialer

Öppet med bibliotekspersonalMåndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00

Öppet med självserviceMåndag-Torsdag


8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag


8.00-10.00

 

Cineasterna

Biblioteket erbjuder filmtjänsten Cineasterna. Där kan du via ditt lånekort se på strömmande film hemifrån helt gratis.

Låna film

Du loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod via länken: varnamo.cineasterna.selänk till annan webbplats

Låneregler

Du kan låna 8 filmer per månad.
Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger.

Användarkonto

Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod vid varje lånetillfälle. 

Så här skapar du ett användarkonto för filmtjänsten Cineasterna:

Välj en film som du vill låna, fyll i ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod. Därefter får du en fråga om du vill skapa en profil, fyll i uppgifterna och klicka på spara. Nu är du inloggad på Cineasterna och behöver inte ange ditt lånekortsnummer/personnummer vid varje lånetillfälle.

Din webbläsare kommer att spara informationen under en tid och du kommer inte att behöva logga in vid varje tillfälle. Men om du inte använder tjänsten under en period och återvänder, då loggar du in genom att klicka på "Logga in" och ange ditt användarnamn och lösenord som du angav vid registreringen. Det går inte att logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod när du klickar på "Logga in".

Om du har ett användarkonto kan du favoritmarkera filmer genom att klicka på hjärtsymbolen som visas vid filmen. Dina favoritmarkerade filmer hittar du under "Din profil". Under "Din profil" visas dina tidigare lånade filmer (kräver att du har skapat en profil tidigare). Filmer som är aktiva lån, dvs inom 48 timmar, markeras med en guldram runt filmomslaget.

Webbläsare

Du använder dig av en vanlig webbläsare. Cineasterna är en responsiv webb­tjänst. Ingen app, plugins, flashspelare eller speciella webbläsare krävs. För bästa upp­levelse så rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome.

Systemet kommer ihåg var du slutade att titta. Uppspelningen av filmen startar där du slutade senast förutsatt att du använder dig av samma enhet och webb­läsare som du använde dig av när du började att titta på filmen.

iPhone och iPad

Cineasterna fungerar på iPhone och iPad. Använd webb­läsaren Safari eller annan valfri webb­läsare.

Chromecast

För att spela upp din film på en Chromecast krävs att du använder dig av webb­läsaren Google Chrome. Klicka på Cast-knappen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod. Chromecast fungerar för när­varande endast på Android-enheter och datorer med webbläsaren Google Chrome. 

Cineasterna på Apple TV

Börja med att ansluta till samma Wi-FI-nätverk på din iOS-enhet och den enhet som du vill spela upp till via AirPlay. På iOS-enheten sveper du uppåt från skärmens neder­kant så att du öppnar Kontrollcenter. I Kontroll­center sveper du horisontellt så att du hittar skärmen Spelas nu. Ta fram listan över tillgängliga AirPlay-enheter på din iPad och välj den enhet som du vill spela upp till via AirPlay. På din iPhone eller iPod touch trycker du sedan på AirPlay-symbolen för att hitta listan med tillgängliga AirPlay-enheter, och väljer enheten som du vill spela upp till via AirPlay.

Om undertexten inte visas vid uppspelning kan du göra följande: Tryck på symbolen för undertext, välj "Av" och välj därefter önskad text (tex Svenska). Tryck på "Klar" och fortsätt din uppspelning av filmen.

Utbud

Drygt 2000 filmer och utbudet fylls på och uppdateras veckovis. Utbudet består av både nya och gamla filmer för både barn och vuxna. 

Majoriteten av titlarna har svensk text, en del titlar kommer även att ha fler undertexter som tex engelska, norska, finska, danska. Vilka språk som är tillgängliga styrs av respektive filmbolag. Det går dessvärre inte att ändra storleken på undertexterna. Om undertexten inte startar per automatik, klicka på textsymbolen i höger hörn och välj önskat språk (förutsatt att filmen har någon tillhörande undertext).

Cineasterna finns tillgänglig på svenska och på engelska. Språkvalet kan du göra på startsidan av Cineasterna.

www.cineasterna.selänk till annan webbplats

Senast granskad:
2020-04-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter