Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken

0370-37 76 00

Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Filialer

Bibliotek och filialer

Öppet med bibliotekspersonalMåndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00

Öppet med självserviceMåndag-Torsdag


8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag


8.00-10.00

 

Bibliotek

I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket i Gummifabriken. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen. Se bibliotek och filialer i menyn för mer information om öppettider och adresser.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du bland annat söka böcker, film och e-media. Du kan reservera och låna om. Behöver du beställa lånekort kan du göra det i biblioteks­katalogen. Du loggar in med pin-kod och lånekortsnummer eller person­­nummer (10 siffror i följd)

 

Ändrade öppettider i jul och nyår

Stadsbiblioteket och Blickfånget stänger kl.16.00 måndagen den 23 december och måndagen den 30 december. Stängt 24-26 december samt 31 december-1 januari och måndag den 6 januari (Trettondag jul).
Samtliga filialbibliotek är stängda 23 december-6 januari.
Mobila bibliotekets turer är inställda 23 december-6 januari.

Öppettider

Stadsbibliotekets ordinarie öppettider


Öppet med bibliotekspersonal

Öppet med självservice

Måndag - torsdag

10.00-19.00

8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag

10.00-18.00

8.00-10.00

Lördag - söndag

11.00-15.00Se öppettiderna på våra andra bibliotek på sidan Bibliotek och filialer.

Biblioteket på Vråen har stängt

Kulturnämnden tog under våren beslutet att stänga biblioteks­filialen på Vråen.

Mobila biblioteket (biblioteksbussen) kommer att ge fortsatt service i området genom att det inrättats en håll­plats som besöks av bussen varannan vecka. Kvar på Träff­­punkt Vråen kommer det även att finnas en tidnings och tidskrifts­­hörna för besökare till Träff­­punkten.

Vråenbibliotekets besökare hälsas välkomna till stadsbiblioteket.

Nyhet! Låna en påse hälsa

Påsarna innehåller böcker och informationsmaterial inom ett visst tema - både faktaböcker och skönlitterära böcker. Varje påse innehåller också gummiband med handtag och ett träningsprogram. Vissa påsar innehåller stegräknare. Du lånar dem i stadsbiblioteket. En påse hälsa är ett samarbete med Värnamo Hälsocenter.

En påse hälsa finns med fem olika teman: mat, mental återhämtning, motion, nybliven förälder och sömn.

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk och få svar så snabbt som möjligt. 
  • Bibblan guidarlänk till annan webbplats är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Du kan boka en tid med en bibliotekarie om du behöver hjälp med något som tar lite längre tid. Läs mer och boka på sidan Service och tjänster.

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Då kan du låna ut din tid och dig själv på biblioteket i Värnamo. Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo. Så här gör du för att låna en Värnamobo eller låna ut dig själv!

Biblioteket ger dig gratis tillgång till Ztory och pressreader. I appen Ztory finns tidskrifter och ett urval barnböcker. I appen Pressreader finns tidningar från många länder på olika språk. Läs mer om Ztory och Pressreaderpå sidan Tidningar och tidskrifter.

Du kan du via filmtjänsten Cineasterna se gratis film hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod och kan sen välja mellan ett stort antal filmer. Utbudet består av filmer för både barn och vuxna.

För mer information om hur du lånar film se sidan Cineasterna.

Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. Läs mer om Surfplattorna på sidan Service och tjänster.

Senast granskad:
2019-12-04

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter