Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken
0370-37 76 00

Filialer
Vråenbiblioteket
Bibliotek och filialer

Öppettider stadsbiblioteket

Måndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00


Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Bibliotek

I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket och biblioteket på Vråen. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen. Se bibliotek och filialer i menyn för mer information om öppettider och adresser.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalog kan du bland annat söka böcker, film och e-media. Du kan reservera och låna om. Behöver du beställa lånekort kan du göra det i biblioteks­katalogen. Du loggar in med pin-kod och lånekortsnummer eller person­­nummer (10 siffror i följd)

Öppettider

Stadsbibliotekets ordinarie öppettider


Öppet med bibliotekspersonal

Öppet med självservice

Måndag - torsdag

10.00-19.00

08:00-10:00, 19:00-21:00

Fredag

10.00-18.00

08:00-10:00

Lördag - söndag

11.00-15.00Se öppettiderna på våra andra bibliotek på sidan Bibliotek och filialer.

Låna film

Nu kan du via filmtjänsten Cineasterna se gratis film hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod och kan sen välja mellan ett stort antal filmer. Utbudet består av filmer för både barn och vuxna.

För mer information om hur du lånar film se sidan Cineasterna.

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk och få svar så snabbt som möjligt. 
  • Bibblan guidarlänk till annan webbplats är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Du kan boka en tid med en bibliotekarie om du behöver hjälp med något som tar lite längre tid. Läs mer och boka på sidan Service och tjänster.

I appen Biblio kan du lyssna på e-ljudböcker. Du kan lyssna strömmande och ladda ned för att lyssna off-line. Du kan läsa e-böcker. Läs mer om Biblio på sidan E-media, e-böcker och e-ljudböcker.

Biblioteket ger dig gratis tillgång till Ztory och pressreader. I appen Ztory finns tidskrifter och ett urval barnböcker. I appen Pressreader finns tidningar från många länder på olika språk. Läs mer om Ztory och Pressreaderpå sidan Tidningar och tidskrifter.

Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. Läs mer om Surfplattorna på sidan Service och tjänster.

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Då kan du låna ut din tid och dig själv på biblioteket i Värnamo. Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo. Så här gör du för att låna en Värnamobo eller låna ut dig själv!

Mer information

Senast granskad:
2019-08-12

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter