Bibliotek

I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket och biblioteket på Vråen. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen. Se bibliotek och filialer i menyn för mer information om öppettider och adresser.

Öppningshelg på stadsbiblioteket 2-4 mars

Klockan 12.00 fredag 2 mars öppnar äntligen det nya
Stadsbiblioteket i Gummifabriken!

Det blir en öppningshelg med något för alla, precis som det ska vara på ett bibliotek.

Invigning av LasseMaja-utställningen och en nod för kulturarv, tecknar-workshop med Johan Unenge, konsert med Fröken
Elvis, visor med Karl Martindahl, trollerishow, boktips, föredrag om
Gummifabrikens historia och mycket mer.

Dessutom öppnar huvudentrén ut mot Jönköpingsvägen.

Hela programmet hittar du på Gummifabrikens hemsidalänk till annan webbplats.

Vi har öppet fredag kl. 12-20, lördag-söndag 11-15.

Välkommen!

Affisch om öppningshelgenPDF

Öppningshelg på biblioteket 2-4 mars.

Återlämna biblioteksböcker

Fram till Stadsbibliotekets öppning i Gummifabriken den 2 mars går det bra att återlämna böcker på Vråens bibliotek och alla våra filialbibliotek i kommunen. Det finns dessutom en återlämningslåda i Gummifabrikens entré, ingång från "järnvägssidan", i den går att lämna under kontorstider.

Ny bokcirkel på kvällstid

Värnamo bibliotek startar en bokcirkel på kvällstid våren 2018. Läs mer om bokcirkeln på kvällstid och hur du anmäler dig under Service och tjänster i menyn.

Biblio - app för att lyssna

I appen Biblio kan du lyssna på e-ljudböcker. Du kan lyssna strömmande och ladda ned för att lyssna off-line. Läs mer om Biblio under Läsa och låna, E-media i menyn.

Läs tidskrifter och tidningar hemma! Biblioteket ger dig gratis tillgång till Ztory och pressreader

I appen Ztory finns tidskrifter och ett urval barnböcker. I appen Pressreader finns tidningar från många länder på olika språk. Läs mer om Ztory och Pressreader i menyn under Tidningar och tidskrifter

Surfplattor att låna i biblioteket

Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. Läs mer om Surfplattorna i menyn under Service och tjänster.

Låna en Värnamobo!

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Då kan du låna ut din tid och dig själv på biblioteket i Värnamo. Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo. Så här gör du för att låna en Värnamobo eller låna ut dig själv!

Bibblan svarar och Bibblan guidar - källkritisk information!

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk och få svar så snabbt som möjligt. 
  • Bibblan guidarlänk till annan webbplats är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Granskad 2018-02-19
av Åsa Ekblad