2017-10-24

Bussarna kör på eldrift 90 procent av tiden

De nya stadsbussarna kör på eldrift 90 procent av sträckan och 85 procent av tiden. Det visar en första utvärdering av världens första stadstrafik helt driven av elhybrider i Värnamo.

Sedan 2 september rullar de nya bussarna i Värnamo tätort. De har mötts av många positiva synpunkter från resenärerna, framför allt att turerna är täta och att bussarna är klimatsmarta.

Några kunder har efterfrågat tidtabeller i pappersformat där även linje 202 ingår och därför kommer Länstrafiken att trycka sådana. Ett önskemål från tillgänglighetsrådet är att hållplatserna ska ropas ut i alla bussar, det ska också ordnas.

Länstrafiken och Värnamo kommun erbjuder gratis provåkning på de nya bussarna. De som bor i tätorten har fått gratisbiljetter hem i brevlådan. Bor du utanför tätorten och vill ha biljetter så hör av dig till kommunens växel, tfn. 0370-37 70 00. Biljetterna är giltiga till och med 30 november 2017.

- Fördelarna med att ta bussen är många. Det är bra för miljön och bra för plånboken. Dessutom är det bra för hälsan, den som reser kollektivt rör sig mer än den som reser med bil, visar forskning, säger Stina Gof, strategisk utvecklingschef i Värnamo kommun.

Har du synpunkter på kollektivtrafiken i länet? Här kan du lämna dem till JLT.länk till annan webbplats

Tidtabelllänk till annan webbplats och linjekartalänk till annan webbplats för stadsbusstrafiken i Värnamo tätort.

Nya stadsbusstrafiken i Värnamo.

Senast uppdaterad 2017-10-24
av Anita Johansson