Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-08-13

Fetaste ungdomseventet 23 augusti

Fredagen den 23 augusti under årets stadsfest Värnamodagarna arrangerar Värnamo kommun ett ungdomsevent i Åbroparken. Temat för eventet är demokrati och parken kommer dessutom att fyllas med artister som lokala DJ:en JOWA, magikern Faisal, Glädjekällan, kulturskolan gatumusikanter och kulturskolans dansgrupp.

Besökarna kan även testa olika VR upplevelser tillsammans med 331 Wernamo Gamers och Teknik College. Det blir föreläsningar och workshops som knyter an till temat på olika vis. Ungdomsförbunden och olika utställare finns på plats med både tävlingar och happenings.  Eventet håller öppet mellan 09.00-18.00

Bland annat kan ungdomarna delta i en Rap-workshop – Gör din grej! - med Fröken B som varit en självklar del av den svenska hiphopscenen i över 10 år. Både som soloartist och som ena halvan av hiphop/soul-duon SILVERSYSTRAR.

Kommunens politiker bjuder högstadie- och gymnasieklasser till ungdomsdialog vid två tillfällen under dagen där det kommer föras dialog om bland annat ungas inflytande och delaktighet. Eventet riktar sig till högstadie- och gymnasieungdomar samt unga vuxna. Även de som har tagit studenten är såklart välkomna.

Skolklasser på högstadiet och gymnasiet kan även anmäla sig att delta i en tävling som heter Modell Värnamo.

- Tävlingen går ut på att klassen ska jobba fram framtidens modell för ungdomsdialog och ungdomsinflytande. Den klass som levererar det bidrag som väljs ut att testas live i Värnamo kommun kommer att belönas med en vinstsumma på 5000 kronor. Starten för tävlingen äger rum under eventet och ett förslag ska presenteras för en jury under vecka 43. Juryn består av politiker, tjänstepersoner och eventuellt andra nyckelpersoner, berättar Sandra Uddeström, ungdomssamordnare Värnamo kommun.

- Eventet är en del av ett projekt som är finansierat av Erasmus + och EU-kommissionen för att skapa möten mellan unga och beslutsfattare. De båda föreläsningarna under dagen är på temat EU och demokrati.

- Hela den här dagen är ett fantastiskt tillfälle för lärare ett delta med sina elever. Det blir ett fullspäckat program och ett mycket bra tillfälle att starta läsårets demokratiarbete och en bra grund för fortsatta diskussioner i klassrummen!

Senast uppdaterad:
2019-08-13