Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-08-20

Vi kan alla hjälpa lantbrukarna

Lantbrukarna har det svårt på grund av den långvariga torkan och de låga grundvattennivåerna. Vi kan alla hjälpa lantbrukarna framförallt genom att köpa svenskt kött.

Foderbrist och betesbrist

Tekniska förvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen har inventerat kommunens marker för att se om det finns ytterligare platser där lantbrukare kan ta foderskörd. Har du som privatperson mark som kan betas? Kontakta en lantbrukare i din närhet. 

Svenskt kött i kommunens restauranger

Värnamo kommun uppmanar också alla att stötta de lokala lantbrukarna genom att köpa svenskt kött. 9o procent av det kött som serveras i Värnamo kommuns restauranger kommer från gårdar i Sverige, och all fågel som serveras är svenskt. De 10 procent kött som inte är svenskt, är sådant som ingår i sammansatta produkter, som inte alltid innehåller enbart svenskt kött.

Lantbrukare som mår dåligt

Det finns lantbrukare som mår dåligt och behöver prata med någon. LRF har startat omsorgsgrupper som stöttar dessa. Är du en av de lantbukare som inte mår bra just nu - kontakta LRF. Du behöver inte vara medlem i LRF - alla är välkomna om man känner ett behov av stöd.

 

Har du frågor, hör av dig till kontaktcenter, tfn 0370-37 70 00 eller e-post kontaktcenter@varnamo.se

Forderskörd på parkmark

För en tid sedan erbjöd Värnamo kommun lantbrukare att skörda foder eller låta boskap beta på kommunal mark. Många antog erbjudandet.

Senast uppdaterad:
2018-08-20