Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Socialmedicinsk mottagning

Socialmedicinska mottagningen är en öppenvårdsmottagning för vuxna med alkohol- och/eller drogproblematik. Vi arbetar även med anhörigstöd för dig som lever nära någon med dessa problem.

Om socialmedicinsk mottagning

Socialmedicinska mottagningen arbetar både med gruppbehandling och genom individuella samtal. Vi erbjuder behandlingsprogram som ger dig som är beroende stöd till ett nytt liv utan alkohol och droger. Genom utbildning och kunskap får du bättre förutsättningar för en nykter livsstil. Vi är utbildade i flera evidensbaserade behandlingsprogram.

Du som är anhörig

Du som anhörig kan få samtal som ger fördjupad kunskap om alkohol och narkotika. Om du deltar i en anhöriggrupp får du möjlighet att samtala med andra anhöriga i liknande situation. Detta ger många förnyad kraft och vägledning. I gruppen får du möjlighet att ta upp dina egna frågeställningar.

Ibland önskar personer anhörigstöd samtidigt som de inte känner att de klarar att delta i en stödgrupp. Om du är en av dem, finns det möjlighet att få samtala enskilt med en av våra behandlare.

Kontakta oss

Du eller dina anhöriga kan själva ta kontakt med socialmedicinska mottagningen och initiera en behandlingskontakt. Vi tar även emot uppdrag från arbetsgivare, kriminalvård, socialtjänst med flera. Du är välkommen till oss för informationsmöte där vi beskriver de behandlingsinsatser som vi erbjuder. När en förfrågan gjorts bedömer vi om det finns möjlighet att fullfölja uppdraget. Vi säger mycket sällan nej till ett uppdrag, men ibland har uppdragsgivaren alltför resurskrävande önskemål. I dessa fall försöker vi hitta ett fungerande alternativ.

För dig som privatperson är behandlingen kostnadsfri. Vi har tystnadsplikt och bryr oss mycket om din integritet. Du har även möjlighet att vara anonym.

Socialmedicinska mottagningen finns tillgänglig för dig som bor i Gnosjö kommun eller i Värnamo kommun.

Senast granskad:
2019-07-05

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter