Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Brogårdens öppenvård

Brogårdens öppenvård är endast tillgänglig för dig som bor i Värnamo kommun. Det krävs ett biståndsbeslut från socialsekreterare på individ- och familjeomsorgen för att ta del av de insatser som erbjuds.

Öppet hus

Många personer som har en beroendeproblematik upplever att ensamhet är en av de svåraste faktorerna som kan orsaka återfall. Därför erbjuder vi gemenskap genom öppet hus på tisdags-, torsdags- och lördagskvällarna mellan 16.00 och 19.00. På torsdagar och lördagar finns det möjlighet att få äta en middag för 20 kronor. På tisdagarna bjuder Brogården på fika. Ungefär en gång i månaden anordnar vi aktiviteter på lördagen. Vi tar gärna emot förslag på aktiviteter från deltagarna. Även vid dessa tillfällen är egenavgiften subventionerad till 20 kronor.

Kontaktperson

När en person slutar med alkohol eller droger får personen ofta mycket tid över. Många upplever ett tomrum som behöver fyllas ut med en aktiv fritid. En kontaktpersons insats syftar till att skapa meningsfull fritid och få prova på nya saker. Det kan även handla om hur man planerar sin ekonomi, hur man sköter en lägenhet och så vidare. Normalt sett är en kontaktperson en privatperson som får sitt uppdrag genom socialtjänsten. Behovet av kontaktperson är stort och därför tar även personal på Brogården ibland dessa uppdrag.

Hembesök

Det finns personer som har svårt att ta till sig ett behandlingsprogram på råd- och behandlingsenheten men som ändå behöver samtalsstöd. Det kan röra sig om en person som inte lyckas bli nykter och drogfri tillräckligt länge för att gå igenom ett behandlingsprogram. Det kan också röra sig om en person som har social fobi och behöver stöd för att klara av att till exempel göra sina inköp.

Tillsyn

Om du bor i ett av individ- och familjeomsorgens akutrum eller om du hyr en lägenhet i andra hand genom medborgarförvaltningen kommer Brogårdens personal regelbundet och gör tillsyn av lägenheten. Vid tillsynen har du möjlighet att ta upp saker som inte fungerar så som störningar från grannar eller om något är sönder.

Senast granskad:
2019-09-16

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter