Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-03-21

HUV på seminarium i Finland

Värnamo kommun var en av deltagarna på seminairedagarna Healthy kids of Seinäjoki i Finland och presenterat projektet Hälsosam uppväxt i Värnamo, HUV.

- Vi lärde oss också om liknande modeller, som finns i Sydkorea och besökte förskolor och grundskolor. Det kommer vi att ta med oss i det lokala arbetet i Värnamo, säger Linda-Marie Rönnqvist, projektledare för HUV i Värnamo och lägger till

- Under konferensen fick vi mycket positiv respoens och blev vi stärkta i vår övertygelse om vikten av detta arbete och att det upplägg som vi arbetar utefter är rätt.

Healthy Kids of Seinäjoki

Finska Seinäjoki är en stad som vill förbättra medborgarnas välbefinnande och hälsa i alla sina verksamheter.

Det innebär att de gör val för att skapa en stadsmiljö som motiverar dig att röra på dig och erbjuder hälsosam mat, aktiva skolor och en säker och kommunal stad. De anser inte att förbättring av välbefinnande och hälsa är ett projekt, utan snarare ett åtagande som permanent leder våra handlingar. De är stolta över vad de har uppnått. Framför allt har de åtgärder de har vidtagit inom förskolor, skolor och hälsovårdstjänster spelat en nyckelroll i detta.

- De är särskilt viktiga, eftersom de fokuserar på barn och ungdomar, vilket HUV också gör. Vi vet alla att positiv förändring mot rätt livsstilsval börjar med barnen, säger Linda-Marie.

HUV i Finland.

Senast uppdaterad:
2019-03-21