Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-01-23

"Sjukhuset viktigt för kommunen"

Grattis, Värnamo sjukhus, som utsetts till bäst i landet i kategorin mellanstora sjukhus!

- Värnamo sjukhus är en av kommunens största arbetsgivare och en viktig faktor för att kommunen ska nå sin vision. Ett akutsjukhus bidrar till trygghet, hållbarhet och tillväxt, säger Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Det är första gången Värnamo sjukhus får utmärkelsen för Bästa mellanstora sjukhus med förlossning. Undersökningen görs av Dagens Medicin och omfattar 10 700 uppgifter om totalt 61 akutsjukhus. Sjukhusen rankas sedan i tre olika kategorier, universitetssjukhus, mellanstora sjukhus med förlossning och mindre sjukhus.

Värnamo samsas med 34 andra sjukhus i sin kategori.

Nära och gott samarbete

Kerstin Berggren, sektionschef vård och rehab i omsorgsförvaltningen, är också den första att gratulera till utmärkelsen.

- Vi har ett nära och gott samarbete med sjukhuset, till exempel med trygg och säker hemgång för den som vårdats på sjukhus och behöver fortsatt vård och rehabilitering i hemmet, säger hon.

Enligt en ny lag från 2018 ska patienter som bedöms vara färdigbehandlade kunna komma hem från sjukhuset snabbt. Region Jönköping och länets kommuner har avtal om hur det ska ske bäst för den enskilde.

Genomsnitt 1,2 dagar

- Under 2018 var tiden från att patienten var färdigbehandlad till hemkomst i genomsnitt 1,2 dagar. Att vi tillsammans kan planera för en god och säker utskrivning och fortsatt vård och rehabilitering i hemmet innebär att vårdplatser på sjukhuset frigörs och tillgängligheten till sjukhuset blir bättre, säger Kerstin Berggren.

Senast uppdaterad:
2020-04-06