Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-10-25

Publikrekord på årets seniormässa

Tisdagens seniormässa i Gummifabriken blev en succé med runt 900 besökare.

- Det är betydligt fler än i fjol. Jätteroligt att så många vill komma till mässan, säger Anna Tillberg, anhörigsamordnare på omsorgsförvaltningen, som arrangerar seniormässan.

Det är tredje året som Värnamo kommun arrangerar seniormässa. I år fanns ett 40-tal utställare på plats. Det finns en grundbult av utställare som utgör plattformen för mässan men varje år har det tillkommit nya utställare samtidigt som andra naturligt faller bort.

- Syftet med mässan är att man ska veta vilken hjälp och vilket stöd man kan få. Det behöver inte nödvändigtvis vara här och nu utan mässan har även ett förebyggande syfte: den dagen man behöver hjälp ska man veta vart man kan vända sig, säger Anna Tillberg,

Vad är du mest nöjd med när det gäller årets mässa?

- Naturligtvis är jag mest nöjd med att vi slog rekord vad gäller antal besökare. Målet är självklart att nå ut till så många som möjligt. Jag är också oerhört nöjd med att det blev så bra att vara i livesalen - något som vi sett fram emot sedan första mässan för tre år sedan. Det har varit roligt att se resultatet av hårt arbete samt nytänk vad gäller marknadsföring av mässan. Vi har kunnat nå ut till en bredare publik genom att bl a annonsera i busskurerna i stan och använda de digitala skyltarna vid E4. Sedan ska vi inte glömma vilket stöd vi har via pensionärsföreningarna som gör ett gott jobb genom att sprida information om mässan.

- Föreläsningen "Meningsfulla möten" av Egon Rommedahl var fullsatt och han lyckades verkligen beröra sin publik. Livemusik i mässhallen blev ett populärt och festligt inslag.

Har du hunnit fundera på vad du vill ha med på seniormässan 2019?

- Nej, det har jag inte. Känns som att jag bara vill få njuta ett tag av årets succé. Sedan ska vi utvärdera denna mässa och se vad vi vill ta med oss. Vad ska var som det är och vad behöver göras annorlunda. Ett framgångskoncept har varit less is more. Det jag har märkt när jag går runt bland utställare och besökare är att folk är väldigt nöjda med att bara få vara och mötas. Det är här du möter grannen som du inte träffat på länge. Det är här du knyter nya kontakter och det är här meningsfulla möten skapas.

Seniormässan 2018.
Seniormässan 2018.
Seniormässan 2018.
Seniormässan 2018.

Senast uppdaterad:
2018-10-25