Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-06-19

Ulrika Gustafson blir ny chef för omsorgsförvaltningen

Hon är uppvuxen i Bor, nu flyttar hon hemåt igen och blir förvaltningschef. Efter sommaren tar Ulrika Gustafson över som chef för omsorgsförvaltningen.

Ulrika bor sedan några år i Mölnlycke och när hon såg att jobbet som förvaltningschef för omsorgen i Värnamo blir ledigt, föddes tanken på att flytta hemåt igen. Släkt, familj och många vänner finns kvar i hennes hemkommun.

- Jag växte upp i Värnamo kommun och har positiva känslor för den. Jag ser ju också hur kommunen satsar på utveckling, vilket inte minst Gummifabriken är ett tecken på. Det är en satsning som snarare påminner om storstad än småstad, säger Ulrika.

Sagt och gjort, hon sökte jobbet och på tisdagen blev det klart att hon blir chef för omsorgen när Gunnel Lundgren går i pension under hösten.

Rekrytering och digitalisering

Ulrika ser på omsorgsförvaltningen med respekt. Den omfattar många medarbetare, en stor budget och en verksamhet i förvandling.

- Omsorgen står inför stora, tydliga förändringar som vi måste planera för. Den ena är rekrytering av personal. Hur gör vi för att bibehålla och förbättra arbetsmiljön för medarbetarna, så att de känner sig delaktiga och engagerade och vill bidra till utvecklingen? Den andra är digitaliseringen. Det är ju ett ganska nytt område, där vi kan väldigt olika mycket – det är spännande!

Ulf Svensson, kommundirektör, är mycket nöjd med rekryteringen av Ulrika Gustafson.

- Med Ulrika får vi en omsorgschef med lokal förankring och med lång erfarenhet från motsvarande uppdrag i andra kommuner.

Jobbat i Värnamo kommun

Ulrika började sin yrkesbana inom förskolan i Värnamo kommun, men växlade om till socionom, utbildade sig i ledarskap och blev enhetschef i omsorgen i Värnamo under åren 2003-2009. Därefter flyttade hon till Göteborgstrakten och långpendlade till jobbet som förvaltningschef inom individ- och familjeomsorgen i Nässjö. Efter det följde en tjänst som stadsdelschef i Borås och efter en omorganisation blev hon chef för vård- och äldreförvaltningen i samma stad.

Det lämnade hon i samband med årsskiftet, efter ytterligare en förändring i organisationen.

- Ulrika har varit öppen med både förutsättningar och avslut för sitt uppdrag i Borås, vilket också bekräftats av våra referenser. Vi känner oss trygga i valet av Ulrika och är säkra på att hon är rätt person att leda omsorgsförvaltningen i dess arbete med att utveckla äldre- och funktionshinderomsorgen, säger Ulf Svensson.

Ulrika Gustafson.

Ulrika Gustafson.

Senast uppdaterad:
2018-06-19