Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Information du kan behöva under eller efter en kris

På den här sidan har vi samlat länkar till olika webbplatser, med information du kan behöva under eller efter en kris. Du hittar även information om vad du som djurägare kan göra vid en krissituation.

Krisinformation

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur de hanterar olika kriser - före, under och efter krisen.

www.krisinformation.selänk till annan webbplats

Din säkerhet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kommunicerar genom webbplatsen DinSäkerhet.se till dig som privatperson. Webbplatsen handlar om risker och säkerhet och ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö. Webbplatsen ger dig också redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme.

www.dinsakerhet.selänk till annan webbplats

MSBlänk till annan webbplats

På msb.se hittar du information om MSB:s verksamhet och det stöd som myndigheten erbjuder i arbetet med samhällsskydd och beredskap.

www.msb.selänk till annan webbplats

1177

På 1177.se finns tusentals medicinska artiklar om olika sjukdomar, besvär,undersökningar och behandlingar. Här hittar du också information om hälsa och förebyggande vård samt hur vården fungerar i Sverige. På temasidorna finns information, kunskap, råd och inspiration i olika ämnen eller utifrån olika livssituationer. Här hittar du filmer och reportage. Du kan också ta del avandras berättelser och upplevelser.

www.1177.selänk till annan webbplats

SMHI

På SMHIs webbplats kan du bland annat få information om aktuellt väder.

www.smhi.selänk till annan webbplats

Civilförsvarsförbundet

På civilförsvarsförbundets webbsida kan du hitta mycket information i form av tips och råd om hur du kan förbereda dig hemma samt information om hur civilförsvarsförbundet kant bidra i samhällets krisberedskap.

www.civil.selänk till annan webbplats

För dig som är djurägare

Genom informationskampanjen Har du koll? ger Svenska Blå Stjärnan tips och förslag på hur du som djurägare kan förbereda dig, vad du bör ha för krisberedskap hemma samt var du hämtar information, både innan och under en kris. Här finns praktisk information till dig som djurägare om vad dina djur behöver. Du hittar också checklistor på bra saker att ha hemma, samt intressanta videoklipp där experter ger handfasta tips.

www.hardukoll.nulänk till annan webbplats


länk till annan webbplats
Svenska Blå Stjärnan har samhällets uppdrag att ta hand om djuren vid kriser, katastrofer, utbrott av smitta och andra händelser som kan drabba djuren.

www.svenskablastjarnan.selänk till annan webbplats

Senast granskad:
2019-02-15

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter