2017-03-11

Bengt Svenstig årets tillväxtprofil

Bengt Svenstig har utsetts till årets tillväxtprofil i Värnamo kommun. Han tog emot utmärkelsen under fredagskvällens näringslivsgala.

Årets tillväxtprofil är instiftat för att lyfta fram goda exempel på personer, företag, föreningar eller organisationer, som i sina framgångar och hårda arbete främjar Värnamo kommuns tillväxt och vision: Värnamo – den mänskliga tillväxtkommunen – 40 000 invånare 2035.

- Jag är mycket stolt över att få vara den som får den stora äran att som Värnamo kommuns representant få dela ut priset, sade företagslots Mikael Karlsson när han presenterade vinnaren.

Årets tillväxtprofil utmärker sig på mer än ett sätt. Bengt Svenstig har drivit företag i många år och hansföretag är en av de större arbetsgivarna. Man har också lagt grunden för ett generationsskifte

Årets vinnare får också priset för att han verkar för ett rikt kulturutbud genom framförallt sitt aktiva bidrag för Vandalorum, både ekonomiskt och genom ett träget engageman.

Genom att sta bakom nybygget av ett antal nya bostäder i kommunen visar Bengt Svenstig också att han är en samhällsbyggare.

Se utdelningen av priset på www.facebook.com/varnamo2035länk till annan webbplats

Anna Svenstig, Bengt Svenstig och Mikael Karlsson.

Anna Svenstig, Bengt Svenstig och Mikael Karlsson.

Senast uppdaterad 2017-03-11
av Anita Johansson