Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Feriejobb inom Värnamo kommun

Vill du prova på att arbeta inom våra kommunala verksamheter?

Hos oss finns spännande yrken med bra framtids­utsikter. Vi har över 200 olika yrken och de närmaste tio åren behöver vi över 700 nya medarbetare. Här finns vården, skolan och omsorgen om våra barn och gamla, men också stads­planering, vatten, vägar och miljö, kultur och fritid, ekonomi, it och administration samt räddningstjänst.

Så här söker du feriejobb

Tiden för att ansöka om feriejobb för sommaren 2020 har gått ut.

Dina arbetsuppgifter

Du kan söka feriejobb inom många olika områden inom kommunen. Du kan till exempel jobba med aktiviteter för barn eller äldre, skötsel av rabatter och gräsmattor, målning, biltvättmat, städning, mat eller som musikant.

När du ansöker kan du välja två områden som du helst vill arbeta inom. Det är inte säkert att vi kan erbjuda dig plats inom de områden du önskar.

Skötsel av rabatter och grönytor

Du kommer bland annat att jobba med ogräsrensning samt skötsel av gräsmattor. Du behöver ha egen cykel och det är en merit om du har körkort.

Anläggningsarbete

Du kommer att jobba med skötsel av idrotts­anläggningar. Skriv i din ansökan om du vill arbeta i centralorten med fotbolls­planer eller i ytter­områdena med frilufts­­bad och elljus­spår.

Kontaktperson

Eva Ehnvall, tekniska förvaltningen: 0370-37 75 17 eller eva.s.ehnvall@varnamo.se

Prova på ett meningsfullt yrke där du får vara med och skapa en bra vardag för personer med behov av stöd. Du kommer att ha enklare arbets­uppgifter inom vård och omsorg. Du kommer att hjälpa till vid måltider och aktiviteter för äldre och personer med funktionsvariationer som bor på våra boenden. Aktiviteterna kan vara till exempel promenader, utflykter, läsa tidningen och spela spel.

Du kan välja att arbeta vecka 27-29 eller 31-33.

Kontaktpersoner

Kristina Rindert, omsorgs­förvaltningen: 0370-37 74 44 eller kristina.rindert@varnamo.se

Pernilla Persson, omsorgsförvaltningen: 0370-37 70 09 eller pernilla.persson@varnamo.se

Du kommer att jobba i kost­verksamheten med varierande arbets­­uppgifter som diskning, sallads­beredning, packning av varor samt städning.

Du kommer att arbeta vecka 26‑28 eller vecka 31-33.

Kontaktperson

Carita Forsell, service­förvaltningen: 0370-37 80 11 eller carita.forsell@varnamo.se

Din uppgift kommer att vara att kontrollera så att sikten längs gator och vägar inte skyms av buskar eller annan växtlighet. Det är bra om du har körkort.

Kontaktperson

Behnam Sharo, samhällsbyggnads­förvaltningen: 0370-37 71 76 eller behnam.a.sharo@varnamo.se

Du kommer att jobba på räddnings­tjänsten med det mesta som ingår i brand­­männens arbets­uppgifter när de inte är på utryckning. Det kan vara målning, stor­­städning, fönster­putsning, att tvätta och vaxa bilar samt klippa gräs och rensa ogräs.

Du kommer att få inblick i en brandmans arbetsuppgifter och du kommer att arbeta både på räddnings­­stationen i Värnamo och på vårt övningsfält.

Kontaktperson

Niclas Christensen, samhälls­byggnads­­förvaltningen: 0370‑37 79 12 eller niclas.n.christensen@varnamo.se

Du kommer att jobba med barn på förskola eller fritids. Tillsammans med pedagogerna jobbar du med både planerade inne- och ute­aktiviteter och fri lek för att stimulera och uppmuntra barnens behov, intressen och åsikter.

Jobbet passar dig som vill ha ett roligt och inspirerande jobb där du själv utvecklas, tillsammans med barnen. Du tar dig an jobbet som en utmaning med glädje och lek, och blir en trygg person för barnen i deras upptäckande och lärande.

Kontaktperson

Tobias Haglund, barn- och utbildnings­förvaltningen: 0370-37 72 31 eller tobias.e.haglund@edu.varnamo.se

Du som är intresserad av kultur och tycker om att uppträda kan söka sommarjobb som gatu­musikant eller historisk person. Du kommer att framträda i och omkring Värnamo på platser där många kan se dig. Det kan vara till exempel i Apla­dalen, på torg, i gallerior och på kaféer eller äldre­boenden.

Du ska kunna arbeta flexibel tid under vecka 25-27 samt 23-24 augusti under Värnamo­dagarna.

Vi vill gärna att du skickar med personligt brev och merit­förteckning (cv) tillsammans med din ansökan.

Gatumusikant

Du kommer att ingå i en grupp som spelar och dansar på gator och torg. Ni kommer att få hjälp av en musikalisk hand­ledare på Kultur­skolan. Är ni redan en grupp som vill uppträda tillsammans måste alla i gruppen söka feriejobb som gatumusikant. Vi söker sju gatu­musikanter.

Som gatu­musikant ska du tycka om att framträda och vara bra på att ta initiativ. Vi vill också att du kan

  • spela något instrument, sjunga eller dansa
  • samarbeta med människor du inte träffat tidigare
  • framföra musik från andra genrer eller musikstilar än de du är van vid
  • planera och öva in ett program tillsammans med de andra i gruppen.

Historisk person

Du kommer att framträda i centrala Värnamo och Apladalen i tidsenliga kläder som antingen Per eller Kersti. Du ska läsa in dig på historien kring Per och Kersti och du kommer att få hjälp av en konst­närlig hand­ledare från Kultur­skolan. Vi söker två historiska personer och du får gärna söka tillsammans med en kompis.

Som historisk person ska du tycka om att spela teater, vara utklädd och ha lätt för att prata med nya människor. Vi ser det som ett plus om du kan sjunga eller spela något ackord­instrument.

Kontaktperson

Adan Brown, verksamhetsledare vid Kulturskolan: 0370-37 73 15 eller adan.g.brown@edu.varnamo.se 

Tycker du om att arbeta med barn och är flexibel, glad och positiv är detta arbetet för dig. Du kommer att jobba med barn i åldern 9-12 år tillsammans med utbildad personal.

Under en dag kan vi paddla kanot, spela bollspel, fiska, bada och mycket annat. Det är viktigt att du har kläder för att vara ute i alla väder, samt badkläder.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att åka buss tillsammans med barnen till och från daglägret.

Du kommer att arbeta vecka 25-27 och dina arbetstider är kl. 8.00-16.00.

Kontaktperson

Kushtrim Brahimi, medborgar­förvaltningen: 076-054 14 03 eller

kushtrim.c.brahimi@varnamo.se

Blixten är en LSS-verksamhet för ungdomar i gymnasieåldern som har fritidsplats på Navet. Ungdomarna behöver olika sorters stöd och hjälp, vissa kan behöva hjälp med till exempel kläder och matning. Du kommer att hjälpa ungdomarna med olika aktiviteter tillsammans med utbildad personal. Vi kommer att vara mycket utomhus och vi åker och badar och gör utflykter tillsammans.

Du kommer att arbeta vecka 25-27.

Kontaktperson

Albulena Brahimi, medborgarförvaltningen: 0370-37 76 72 eller

albulena.b.brahimi@varnamo.se

Du kommer att arbeta i lånedisken vara med vid bibliotekets sommar­lovs­aktiviteter för barn och unga. Du kommer även att hjälpa till med att sortera och sätta upp böcker.

Vi vill att du ska ha avslutat år 1 på gymnasiet.

Kontaktperson

Ann-Christin Ekelund Sivula, kultur­förvaltningen: ann‑christine.ekelund.sivula@varnamo.se

Senast granskad:
2020-03-19

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter