Planändring av detaljplan för Draken 1 i kvarteret Drabanten med flera har vunnit laga kraft

Beslutet att anta planändringen för Ingelundsvägen i Värnamo stad har inte överklagats och vann därför laga kraft 27 februari 2020.

Planändringen omfattar bostadsfastigheten Väduren 1 i Värnamo stad. Detaljplanen avviker inte från översiktsplanen.

Detaljplanen finns på samhälls­byggnads­förvaltningen i Stadshuset. Den finns även på kommunens webbplats från och med två veckor efter den har vunnit laga kraft:

Gällande detaljplaner.

Antagandebeslut

Detaljplanen har inte överklagats under utsatt tid och Länsstyrelsen i Jönköpings län har beslutat att inte pröva kommunens antagandebeslut som togs i samhällsbyggnadsnämnden den 29 januari 2020.

Länsstyrelsens beslut är enligt plan- och bygglagen, kapitel 11.

Ersättning för skador

Du kan ha rätt till ersättning för skador på grund av detaljplanen enligt plan-och bygglagen, kapitel 14. För att få ersättning måste du väcka talan om det vid mark- och miljödomstolen inom två år. Tiden räknas från det datum planen vann laga kraft alternativt då åtgärden utfördes. Om skadan rimligen inte kunde förutses inom den tiden får talan väckas senare.

Mark- och miljödomstolen i Växjö.länk till annan webbplats

Plan- och bygglagen.länk till annan webbplats

2020-02-28