Detaljplan för Horda 3:93 med flera har vunnit laga kraft

Beslutet att anta detaljplanen för område vid Kvarnvägen i Horda har inte överklagats och vann därför laga kraft 10 januari 2020.

Planen omfattar bostadstomten Horda 3:93 och del av granntomten Horda 3:33. Detaljplanen avviker inte från översiktsplanen.

Detaljplanen finns på samhälls­byggnads­förvaltningen i Stadshuset. Den finns även på kommunens webbplats från och med två veckor efter den har vunnit laga kraft:

Gällande detaljplaner.

Antagandebeslut

Detaljplanen har inte överklagats under utsatt tid och Länsstyrelsen i Jönköpings län har beslutat att inte pröva kommunens antagandebeslut som togs i samhällsbyggnadsnämnden 11 december 2019.

Länsstyrelsens beslut är enligt plan- och bygglagen, kapitel 11.

Ersättning för skador

Du kan ha rätt till ersättning för skador på grund av detaljplanen enligt plan-och bygglagen, kapitel 14. För att få ersättning måste du väcka talan om det vid mark- och miljödomstolen inom två år. Tiden räknas från det datum planen vann laga kraft alternativt då åtgärden utfördes. Om skadan rimligen inte kunde förutses inom den tiden får talan väckas senare.

Mark- och miljödomstolen i Växjö.länk till annan webbplats

Plan- och bygglagen.länk till annan webbplats

2020-01-14