2019-05-29

Fullmäktige antog ny översiktsplan

Kommunfullmäktige antog en ny översiktsplan på sitt sammanträde onsdag 29 maj. Översiktsplanen redogör för hur kommunens markområden, vattenområden och den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras.

Läs mer på webbsidan Ny översiktsplan – Mitt Värnamo 2035

Kommunfullmäktige inleddes med information om SÅM, samverkan, återvinning, miljö det kommunalförbund som ansvarar för hushållens avfall i Värnamo, Vaggeryd, Gnosjö och Gislaved.

Vill du se informationen och kommunfullmäktiges sammanträde, så finns det på webbsidan Webb-tv.

Du kan också läsa protokollet från sammanträdet på webbsidan Protokoll KF. Det läggs där efter att det justerats onsdag 5 juni.

Beslut i korthet

Ett urval av beslut i korthet från kommunfullmäktiges sammanträde:

• Nya taxor för den som hyr kommunens fritidsanläggningar börjar gälla 1 juli 2019.
  • Fullmäktige antog en ny detaljplan för området söder om Värnamo sjukhus som gör det möjligt att bygga bostäder, förskola med mera på området.
  • Fullmäktige godkände årsredovisningen för Kommunalförbundet Media Center Jönköpings län och Stiftelsen Borgen.
  • Fullmäktige antog Arbetsmiljöpolicy för Värnamo kommun. Policyn ska revideras en gång per mandatperiod.
Lars-Erik Andersson, förbundsdirektör i Såm, informerar Värnamo kommunfullmäktige.

Lars-Erik Andersson, förbundsdirektör i Såm, informerade Värnamo kommunfullmäktige om kommunförbundets verksamhet.

2019-05-29