Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-01-30

Nya avtal om lokalt kött

Från 1 februari levererar tre lokala köttleverantörer kött till Värnamo kommuns restauranger. Redan första avtalsdagen den 1 februari serveras lasagne och kålpudding gjord på köttfärs från de nya leverantörerna.

- Vi är mycket glada och stolta över att vi har lyckats knyta tre lokala köttleverantörer till oss. Det är Hamra Håkansgård i Bredaryd, Dackebygdens kött i Vetlanda och Ulås lamm & gris i Värnamo, säger Majken Svahn och Charlotta Nielsen-Nylander, kostverksamheten i Värnamo kommun.

Avtalen med köttleverantörerna är en del av Värnamo kommuns beslut att köpa närodlat, svenskt och ekologiska livsmedel. Första avtalsdagen serveras lasagne på ekologisk nötfärs från Hamra Håkansgård i grundskola och förskola. På Finnvedens gymnasium och dess utskick serveras lasagne på nötfärs från Dackebygdens kött. I seniorrestaurangerna, särskilt boende och matdistribution serveras kålpudding gjord på fläskfärs från Ulås lamm & gris.

Huvudleverantör är fortfarande den upphandlade grossisten Martin & Servera. Allt kött som vi köper därifrån är också svenskt.

Senast uppdaterad:
2019-01-30