Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-05-17

Ny utemiljö vid skolan i Bor försenas

Det har varit svårt att få tag på ett företag som kan utföra arbetet med att bygga den nya utomhusmiljön runt högstadieskolan i Bor och därför försenas projektet.

- Under vintern har vi detaljprojekterat och sedan skickat ut på anbudsräkning. Dessvärre har intresset varit svalt, endast ett anbud kom in. Branschen verkar vara överhettad och på grund av en bristande konkurrenssituation och för hög kostnad fick upphandlingen avbrytas säger Sven Strömberg, projektledare i den tekniska förvaltningen.

Medborgarbudget

Projektet med medborgarbudget, där Bor-borna har fått bestämma hur pengar ska användas för att göra om utemiljön kring den nyrenoverade skolan, startade våren 2017. I höstas röstade Bor-borna om vilket av två framtagna förslag som skulle genomföras.

Planen var att det vinnande förslaget skulle vara färdigbyggt under hösten. Nu blir det inte så.

Alternativa lösningar

- Jag förstår om många är besvikna över förseningen. Det är tveklöst så, att vi inte fått in anbud som vi kan anta. Att gå vidare i upphandlingen nu är helt uteslutet. Därför försöker nu tekniska förvaltningen hitta alternativa lösningar, det vill säga, vi tittar på hur byggandet kan påbörjas och genomföras i olika faser och i en kombination mellan eget utförande och till del genom entreprenör, säger Jesper du Rietz, chef för tekniska förvaltningen.

Under sommaren påbörjas arbetet med grillplatsen, slänttrappan, frisbeeutkasten och mountainbikebanan med målsättningen att de ska vara klara under hösten.

Medborgarbudget

Senast uppdaterad:
2018-06-19