2018-05-04

Kommunledningen mötte polisen

På torsdagen träffade kommunledningen lokalpolisområdeschef Mattias Ramsö för att dela lägesbilden efter händelsen i fredags, då flera skott avlossades i centrala Värnamo.

- Det som skett är en allvarlig händelse som hanteras av polisen. Sedan i fredags har vi haft kontinuerlig kontakt med dem för att hålla varandra uppdaterade, säger Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Med på torsdagens möte var också kommunstyrelsens vice ordförande Gottlieb Granberg och andre vice ordförande Ulla Gradeen, liksom kommundirektören Ulf Svensson och biträdande kommunchefen Kjell Fransson.

- Trots att våldet enligt polisen primärt inte riktar sig mot allmänheten så här vi förståelse för den som känner oro efter det som har hänt, men vi har samtidigt stort förtroende för polisens arbete och hur de hanterar situationen, säger Ulla Gradeen.

Ett exempel på hur Värnamo kommun och polisen samverkar är genom det samverkansavtal, som undertecknades i december. Trygghet är ett av fokusområdena i det avtalet.

- Kommunens uppdrag är att arbeta långsiktigt för att stärka tryggheten i Värnamo kommun till exempel med brottsförebyggande åtgärder. Det gör vi bland annat via väl upparbetade nätverk, säger Gottlieb Granberg.

2018-06-19