Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Jämför trygghet och säkerhet

Öppna jämförelser Trygghet och säkerhet jämför indikatorer för olyckskonsekvenser, skydd och säkerhetsarbete på kommunnivå.

Sveriges kommuner och landsting, SKL, mäter trygghet och säkerhet och jämför kommunerna sinsemellan. Till exempel mäter SKL anmälda våldsbrott, personskador i brand i byggnad, tiden det tar för ambulans och räddningstjänst att komma till en olycksplats och antal bränder i byggnad per tusen invånare.

Mätningen 2017 visar bland annat att räddningstjänsten har gjort 3,1 så kallade IVPA-insatser (i väntan på ambulans) per tusen invånare, att mediantiden för räddningstjänst från att de får larmet tills de är på plats är 9,6 minuter och att kostnaden för olyckor är 9100 kronor per invånare.

Den visar också att, om man räknar ihop rubrikerna personskador vid olyckor, antal bränder i byggnad samt antal anmälda våldsbrott, stölder och tillgrepp, så har Värnamo tappat något i jämförelse med andra kommuner jämfört med förra året. Värnamo ligger nu på plats 135 i landet, jämfört med plats 100 vid förra mätningen.

Du kan läsa mer om jämförelser om trygghet och säkerhet på Sveriges kommuner och landstings webbplats.länk till annan webbplats

Senast granskad:
2019-07-11

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter