Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Faktura och autogiro

Du kan få dina fakturor från Värnamo kommun som e-faktura. Betalning av hyror och avgifter i äldre- och funktionshinderomsorgen kan du även välja att göra med hjälp av autogiro.

Ny hantering av autogiro

Den som tidigare har haft autogiro på någon faktura från Värnamo kommun kommer i fortsättningen automatiskt få autogiro på samtliga fakturor från kommunen.

Autogiro

Autogiro innebär att fakturorna betalas automatiskt på förfallodagen. Du väljer själv vilket konto du vill betala från. Med hjälp av autogiro kan du på ett enkelt sätt betala dina fakturor. Denna service är helt avgiftsfri.

När du har anmält autogiro får du varje månad en faktura från Värnamo kommun där du kan kontrollera att avgiften är korrekt. På fakturan finns det inget inbetalningskort utan istället står det: "Betalas via autogiro".

Om du av någon anledning vill avsluta ditt autogiro kontaktar du din bank.

E-faktura

E-fakturor skickas digitalt direkt till din internetbank. Allt är ifyllt och klart, det enda du behöver göra är att kontrollera och godkänna med ett klick.

När du har anmält att du vill ha e-faktura kan du betala dina räkningar var du än är, bara du har tillgång till en internetuppkopplad dator, läsplatta eller mobiltelefon.

Så betalar du e-fakturan

  1. När du får en ny e-faktura får du ett meddelande när du loggar in på din internetbank.
  2. Klicka på e-fakturan för att se avsändarens namn, beloppet som ska betalas och förfallodag.
  3. Allt är ifyllt och klart, till och med OCR-numret. Du kontrollerar uppgifterna och godkänner med ett enkelt klick. Fakturan betalas automatiskt på förfallodagen. E-fakturan är försedd med ett skydd så att inga uppgifter i fakturan kan förändras.

Anmäl att få e-faktura från Värnamo kommun

  1. Logga in på din internetbank.
  2. Klicka dig fram till "Anmälan e-faktura".
  3. Sök efter kommunens namn och anmäl dig.

Tjänsten kostar ingenting. Information om betalda fakturor ligger kvar i 18 månader.

Kontakta din bank om du vill ha mer information om hur du använder din internetbank.

Kivra och Mina meddelanden

Kivra och Mina meddelanden är tjänster för säker digital post från företag och myndigheter. Med Kivra och mina meddelanden kan du få din post digitalt från Värnamo kommun samt andra anslutna företag och myndigheter.

Vi vill minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda dig möjligheten att ta emot din post från oss digitalt, därför har vi anslutit oss till Kivra och Mina meddelanden. Över en miljon personer i Sverige använder Kivra. Det är gratis, säkert och dessutom bra för miljön.

Du hitar mer information om hur du registrerar dig och om tjänsterna på Kivra webbplats länk till annan webbplatsoch Mina meddelanden webbplats.länk till annan webbplats

Om du inte vill ha dina räkningar från Värnamo kommun via Kivra eller Mina meddelanden behöver du avregistrera det. Det kan du göra via din internetbank.

Senast granskad:
2019-06-17

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter