Skapa spel i Roblox studio

06 april 2021 - 07 april 2021 9:00 - 12:00 På länk

Välkommen till en digital påsklovsaktivitet där vi skapar egna spel i Roblox studio.

Skapa spel i Roblox är till dig som går i årskurs tre och uppåt. På den här tvådagarskursen kommer du att programmera ditt egna Robloxspel. Du behöver inte ha några förkunskaper. Påsklovskursen är ett samarbete mellan Teknikcener och Biblioteket i Värnamo. Handledare från Hemkodat leder aktiviteten.

Datum och plats

Tisdag och onsdag den sjätte och sjunde april klockan nio till tolv. Kursen går över två dagar. Aktiviteten hålls som en digital workshop där du ansluter dig via Teams och jobbar hemma i första hand. Du behöver tillgång till en dator där du kan installera Roblox studio. Har du inte tillgång till detta kan du låna en dator i Teknikcenter och sitta hos oss och följa sändningen.

För vem?

Aktiviteten är för tjejer och killar som går i årskurs tre och äldre

Anmälan

Anmäl dig idag, dock senast den trettioförsta mars (31 mars)

Mer information om kursen

Teknikcenter och Biblioteket bjuder på datorspelsworkshop under påsklovsveckan. Du bygger, designar och skriver kod för ditt datorspel. Alla steg guidas av erfarna handledare från gruppen ”Hemkodat” som sänder digitalt. Du kan när som helst ställa frågor eller be om att repetera sista steget.

Denna workshop syftar på att introducera Roblox studios på ett enkelt sätt trots att det vid första anblick kan se krångligt ut.

Deltagarna börjar med att bygga sina spelvärldar i en 3D miljö i programmet Roblox studios och får därefter lägga ut olika saker som de till exempel ska undvika. På detta sätt lär sig deltagarna att programmera i en miljö som de redan har lite vana vid.

Du bygger på ditt spel under 2 förmiddagar. Tisdag morgon börjar du att skapa din spelplan och på onsdag vid lunchtid har du släppt ditt färdiga spel för andra nyfikna användare.

Lovaktiviteten innehåller utöver programmeringspass även boktips, flera rörelseaktiviteter och kortare pauser.

Du kopplar upp dig via appen Teams och använder din dator eller läsplatta hemma.
Har du inte rätt utrustning hemma, kan du följa sändningen i Gummifabrikens lokaler med lånad dator från Teknikcenter. Ange detta i anmälningsformuläret.

Max 12 deltagare. Först till kvarn gäller.

Ingen kostnad

Frågor besvaras av

Oscar Axelsson

Oscar Axelsson
Teknikcenteransvarig
Partnerskapet och
Kompetensutveckling Småland

Skriv ut sidan