Blixtlåset Värnamo 2022

Här presenterar vi resultatet från regionfinalen i Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer som genomförs i Värnamo.

Ett stort antal lag kommer i år att tävla om priset Siemens Innovation Award och att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation 2022. Först sker en regional uttagning genom att sju regionfinaler arrangeras. Vid varje regionfinal utses en etta, tvåa och trea. Ettorna och tvåorna går vidare till riksfinalen för att där möta övriga finalister.

Tävlingen går till så att varje lag spelar in en presentation där man presenterar sin innovation utifrån gällande och publicerade tävlingskriterier.

Regionfinalen i Värnamo genomförs den 17 mars där tre jurygrupper kommer att titta på filmer och bestämma vilka grupper som går vidare till finalen.

Vi kommer att publicera information från våra jurygrupper cirka klockan 11.00 vilka grupper som har gått vidare till eftermiddagens finalomgång och cirka kl 15.00 vilka grupper som går vidare till riksfinalen.

Riksfinalen sker den 26:e april med 14 medverkande lag från hela Sverige.


Vinnare av regionfinalen!

Stort grattis till förstapriset och en plats i riksfinalen: techXplore

Vinnaren har en tydlig definierad målgrupp, med en produkt som har framtiden med sig och för sig. Lösningen på problemet kommer att kunna anpassas och erbjuda lekfullhet, enkelhet och skapa nyfikenhet.

techXplore Emilia, Linnea, Tilda och Kajsa

 

Grattis till andraplatsen och en plats i riksfinalen: Compeer

För en tjänst med bra anpassningsmöjligheter för många målgrupper som gagnar både människa och samhälle. Bra presentation med en spännande analys. Datainsamling som skapar nytta och blir konsumentens bästa vän.

 

Grattis till tredjeplatsen: Hangarang

Enkel lösning på ett vardagligt problem. Dessutom framtagen kostnadseffektivt och med miljöfokus. Görs tillgängligheten lätt kommer användandet att öka snabbt

 

Följande lag gick vidare till eftermiddagens finalomgång:

CandyCap - Ronneby

ItColor - Värnamo

techXplore - Värnamo

Castra innovation - Värnamo

Compeer - Värnamo

Hangarang - Oskarshamn

Skriv ut sidan

Sidansvarig


Oscar Axelsson
oscar.axelsson@varnamo.se
Uppdaterad: 2022-02-24