Ledigt jobb, Yrkeslärare - Verktygsteknik, 100 %

Var med och utveckla framtidens industri!

Campus Värnamo har som sitt huvudsakliga uppdrag att anordna eftergymnasiala utbildningar. I nära samarbete med näringslivet, den offentliga sektorn och högskolan utvecklar vi kurser och utbildningar som håller hög kvalitet och är skräddarsydda för det regionala arbetslivets behov.

Företagen har stora utmaningar med kompetensförsörjningen, inte minst inom verktygsteknik där det dels är kompetensbrist och dels finns många medarbetare med stort yrkeskunnande som är på väg mot pension. Industrin står också mitt i en spännande utvecklingsprocess där nya tekniska lösningar, automation, robot och digitalisering är avgörande för att effektivisera produktionen och på ett hållbart sätt öka företagens konkurrenskraft.

Campus Värnamo bedriver den enda Yrkeshögskoleutbildningen i Sverige inom Verktygsteknik. Nu söker vi en medarbetare som tillsammans med oss vill ta sig an utmaningen att ta fram och genomföra ett distanskoncept för den tvååriga utbildningen Verktygsteknik. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter:

  • Bidra i framtagandet av ett distanskoncept för både teoretiska och praktiska delar av utbildningen, i nära samverkan med företag i branschen
  • Ansvara för planering, genomförande, examination för några i utbildningen ingående kurser
  • Organisera och genomföra fysiska träffar med praktiska moment och examinationer samt studiebesök
  • Ansvara för genomförandet och examinationen av kurserna Lärande i arbete och Examensarbete
  • Hålla i utbildningens ”röda tråd”
  • Ansvara för fortsatt god samverkan och anskaffning av nya kontakter med företag inom branschen
  • Delta i utbildningens övergripande planeringsarbete

Då arbetet innebär mycket kontakt med både studerande och arbetsgivare kräver det en tålmodig, flexibel och serviceinriktad person. Som lärare förväntas du ha stort intresse inom branschens utvecklingsfrågor.

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet från branschen och relevant utbildning. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom verktygsteknik/verktygsmakeri och/eller produktionsteknik.

Du talar och skriver svenska flytande. Erfarenhet av arbete inom utbildningsverksamhet är meriterande. Goda ledaregenskaper och ett pedagogiskt sinne är ett måste. B-körkort krävs för tjänsten.

Som person är du ansvarsfull, positiv och drivs av utmaningar. Du är självständig, strategisk, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du är en lyhörd och trovärdig relationsbyggare som får saker att hända! Du uppskattar det personliga mötet och har en välutvecklad kommunikativ förmåga. Du drivs av att se andra utvecklas.

Tillträde enligt överenskommelse. Övriga upplysningar kring tjänsten får du av Cinna Adanko, utbildningsansvarig, carina.adanko@varnamo.se

Ansökan skickar du senast 2022-03-20 via Värnamo kommuns hemsida.

Skriv ut sidan