Solkraft

I Värnamo kommun finns goda förutsättningar för att använda solenergi som uppvärmning. Hitta ditt hus på solkartan och se hur mycket energi du kan få med solceller på ditt hustak.

Solkartan

På solkartan ser du lätt hur stor produktion av solenergi som är möjligt att få på din fastighet. Tänk på att detta endast är en uppskattning och att verkligt utfall kan variera.

Är du intresserad av att veta mer om solceller? Hör gärna av dig till vår energi- och klimatrådgivare. Du hittar också mer information i Energimyndighetens folder Producera din egen el med solcellerPDF.

Öppna solkartan i eget fönster.länk till annan webbplats (Sidan kan ta lite tid att ladda.)

Måste jag ha bygglov?

Det kan krävas bygglov när du vill installera solceller. Huvudregeln är att du inte behöver bygglov när du installerar solpanelerna i takets lutning.

På sidan Bygglov för solceller, solfångare får du veta mer om vad som gäller, samt hur du ansöker om bygglov. 

 

SOLSAFARI

Den 24 september klockan 10-15 anordnas Solsafari i Jönköpings län. Under dagen kan du besöka olika solcellsanläggningar, ställa frågor till ägaren och få information om hur solcellerna fungerar i praktiken. Med hjälp av kartor och vägbeskrivningar (se länken nedan) hittar du enkelt till din närmaste anläggning.

Solsafarilänk till annan webbplats

 

 

Granskad 2017-10-03
av System

Skriv ut