Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Klimatveckan 2018

Klimatveckan arrangeras i år 12–19 september och dagarna är fulla av aktiviteter och händelser! Det här är en av årets viktigaste veckor för den som vill lära sig mer och inspireras att bli mer klimatsmart.

Klimatveckan i Värnamo kommun

Värnamo kommun uppmärksammar Klimatveckan med flera aktiviteter.

Föreläsning med Martin Emtenäs

Välkommen på inspirerade föreläsningar med författaren och programledaren Martin Emtenäs från ”Mitt i naturen” och ”Det stora fågeläventyret”. Gratis och öppna för alla.

Måndag 17 september kl. 12-13 i Fenix Kunskapscentrum, Verner Malmstens väg 1, Vaggeryd.
Tisdag 18 september kl. 18-19 Gummifabriken Auditoriet, Jönköpingsvägen 15, Värnamo.

Grönstrukturplan och ekosystem

Föreläsningarna med Martin Emtenäs är ett samarbete med Vaggeryds kommun. Vaggeryd och Värnamo arbetar båda med att ta fram en grönstrukturplan, och det passar vi på att berätta om under klimatveckan. Dessutom kommer det att dyka upp spännande information om våra ekosystemtjänster på utvalda platser i Värnamo – håll utkik!

Fotoutställning Naturkartan Värnamo

Ett urval av de foton som invånare har bidragit med till Naturkartan visas som utställning i Stadsbiblioteket på gummifabriken i Värnamo.

Utställningen startar med en första omgång foton den 12 september, som en del av klimatveckan, och pågår till den 7 oktober. Efter detta byts motiven och den andra omgången foton hänger uppe från den 8 oktober till den 2 november.

Vissa av bilderna är bidrag till fototävlingen som hölls under 2017 med bland annat vinnaren Sofie Öbergs bild av tuvull vid Smålands hawaii.

Växtbaserat alternativ i restaurangerna

10-14 september serveras ett växtbaserat lunchalternativ i skolornas restuaranger. Det blir heta grönsaksmakaroner med bönor, rotfruktsgulasch, indisk linssoppa, grönsaksbiffar och örtig lasagne med fröfärs.

Solsafari

Den 16 september kl 12-15 anordnas för andra gången Solsafari i Jönköpings län. Under dagen kan du besöka olika solcellsanläggningar, ställa frågor till ägaren och få information om hur de fungerar i praktiken. Solsafarin går till nästan 50 platser, tre av dem finns i Värnamo kommun: en villa på Trollsändevägen i Värnamo och en villa på Mossle Korsgård i Värnamo samt ett lantbruk i Horda Smeagård i Rydaholm.

Karta och information om solsafarinlänk till annan webbplats

Klimatveckan i länet

Jönköpings län omfattar över 350 000 invånare, 170 000 hushåll, 13 kommuner och Klimatveckan vill engagera varenda en. Det är stora ambitioner men denna är veckan är för dig, hela länet… och på flera sätt även för hela världen.

Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet!

Det finns en lokal vision om att Jönköpings län ska producera mer förnybar energi än vad vi gör av med. Vad innebär det egentligen och hur sker resan dit? Det är faktiskt så att du är redan med på resan och vi är en bit på väg.

Men vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av en inte bara viktig, utan även intressant vecka, är Klimatveckan 2018 en vecka för dig.

Klimatrådets program för Klimatveckanlänk till annan webbplats

Naturkartan

Vinnarbilden i Naturkartans tävling. Foto: Sofi Öberg

Martin Emtenäs

Martin Emtenäs föreläser i Vaggeryd och Värnamo.

Senast granskad:
2018-08-31

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp