Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
33183 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Projektledare
Linus Enochson

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Plan för grönstruktur

Vi arbetar med att ta fram en ny plan för grönstruktur gällande Värnamo stad med omland. Plan för grönstruktur gällande Värnamo stad redogör hur Värnamo stads gröna värden ska bevaras, utvecklas och förvaltas utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.


I Plan för grönstruktur fokuseras det bland annat på biologisk mångfald, ekosystemtjänster, gröna samband men också på sociala värden som rekreation och återhämtning, vilken grönstrukturen bidrar till.

Vi vill veta vad du tycker

Mellan den 11 november till den 20 december är plan för grönstruktur del 1 ute på remiss. Del 1 är en övergripande del och innehåller bakgrund, mål och strategier hur kommunen ska arbeta i frågor som berör grönstruktur. Del 2 och del 3 är tillämpningar och hanteras senare.

Hur tycker jag till?

Enklast är att lämna eventuella synpunkter via e-post till samhallsbyggnad@varnamo.se. Det går även bra att lämna in skriftliga synpunkter till:

Värnamo kommun
Samhällsbyggnadsförvaltningen
331 83 Värnamo

Vid frågor eller funderingar kring plan för
grönstruktur ta kontakta med projektledaren, se fliken kontakt.

På kommunens youtube-kanal finns en film som sammanfattar plan för grönstruktur. Här kan du se den på kommunens youtube-kanal.länk till annan webbplats

Här nedan kan du läsa remissunderlaget, plan för grönstruktur.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Plan för grönstruktur_Remiss.docx 5 MB 2019-11-12 13.01

Projektets upplägg

Arbetsgruppen påbörjade sitt arbete i slutet av 2017. Kommunen verkar för att anta Plan för grönstruktur gällande Värnamo stad i Kommunfullmäktige våren 2020.

Ekosystemtjänster

Naturen i staden är allt levande du ser. Det är gräsmattor, träd, svampar, fåglar och insekter. Naturen är också mycket som du inte ser. Det är bakterier och andra pyttesmå organismer. Det är också marken, luften och vattnet där de lever. Naturen ger dig många saker du behöver för att leva och må bra. Det kallas ekosystemtjänster.

Senast granskad:
2019-11-12

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter