Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2020-02-05

Nu ska vi sortera på jobbet också

Nu ska alla kommunanställda sortera hushållsavfallet på jobbet – och du som besöker en kommunal anläggning får också hjälpa till.

- Hushållen började sortera avfall enligt ett nytt insamlingssystem under förra året. Det har vi sedan länge också gjort i kommunala verksamheter, men inte i alla. Nu är det hög tid att höja ambitionsnivån och införa sortering fullt ut, säger Stina Gof, strategisk utvecklingschef i Värnamo kommun.

Många kommunala verksamheter sorterar redan en del av sitt avfall. Men det finns mer att göra. Därför har kommunstyrelsen bestämt att införa källsortering i alla verksamheter i kommunala lokaler och så långt det är möjligt också i lokaler som kommunen hyr. Det gäller alltså både arbetsplatser och offentliga lokaler som ishallar, bibliotek och skolor.

Det är ett omfattande arbete som ska göras med att placera ut sorteringskärl och lägga upp logistiken för att tömma avfallet och se till att det blir hämtat.

- Det kommer att ta lite tid, men kommunstyrelsens uppdrag är att senast vid årsskiftet ska källsorteringen fungera hos alla, säger Stina Gof.

Senast uppdaterad:
2020-02-05