Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-05-16

Bli klimatkämpe!

Nu söker vi dig som bor i Värnamo kommun och som med hjälp av klimattjänsten Svalna vill ta reda på hur din klimatpåverkan ser ut, anta utmaningen att minska den och inspirera andra till att göra detsamma!

Vår livsstil och våra konsumtionsval påverkar miljön på olika sätt. Maten vi äter, huset vi bor i, hur vi tar oss till jobbet eller skolan, vilka kläder vi använder och vad vi gör på fritiden har olika klimatavtryck.

För att påverka förändringsviljan och uppmuntra till en klimatsmart livsstil på individnivå gör vi nu satsningen Klimatkampen.

Vi söker ett antal personer runt om i Värnamo kommun som vill anta utmaningen att minska sina utsläpp, att använda Svalna som uppföljning och inspirera andra genom att låta dem ta del av sin resa. Som klimatkämpe kommer du att tillsammans med att antal personer runtom i Jönköpings län få personlig rådgivning och möjligheten att sprida dina erfarenheter, insikter och tankar. Svalna erbjuder också tips på beteendeförändringar för att minska klimatavtrycket, jämförelser av klimatavtryck, personlig målsättning, grupputmaningar och mycket annat.

Satsningen är ett samarbete mellan Jönköpings läns Klimatråd och Svalna och kommer att pågå från klimatveckan i september 2019 till - klimatveckan i september 2020. Läs mer om projektet på Klimatrådets hemsida.länk till annan webbplats

Anmäl ditt intresse för att bli klimatkämpe under ett år

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar kan du ringa eller skicka e-post till martina.palm@varnamo.se, 0370-37 81 58

Klimattjänsten Svalna

Svalna är en forskningsbaserad, icke-vinstdrivande klimattjänst som har utvecklat en mobilapp för att stärka medborgare som vill leva mer hållbart. Appen mäter klimatpåverkan från privat konsumtion genom att hämta transaktionsdata från din bank och du kan besvarar frågor som förfinar uppskattningen av dina utsläpp från mat, boende och resor.

Svalna är gratis att använda för privatpersoner och grundades 2015 av David Andersson som forskar kring frågor om hållbar konsumtion på Chalmers. Tjänsten har utvecklats i samarbete med Göteborgs Stad med finansiellt stöd från Västra Götalandsregionen och Chalmers.

Senast uppdaterad:
2019-06-18