Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-03-28

Klartecken för att bygga klart i Bor

Den nya lek- och aktivitetsanläggningen på utemiljön vid Bors skola fick delvis läggas på is, bland annat därför att det bidrag som vi hoppats få från Boverket uteblev. Nu har kommunfullmäktige beslutat att pengar flyttas från andra projekt, så att vi kan bygga klart i Bor.

Totalt fattades det nästa två miljoner kronor för att kunna göra klart utemiljön i Bor. Förslaget om hur det ska se ut runt skolan är resultatet av Värnamo kommuns första medborgarbudget. Bor-borna fick komma med idéer som fick kosta en viss summa och dessa samlades ihop i två förslag som invånarna röstade om. Det vinnande förslaget innehåller bland annat multisportarena, utegym, fotbollsplan, padelarena, pergola och lekutrustning,

I planen för medborgarbudgeten ingick att Värnamo kommun skulle få ett bidrag från Boverket. Men så blev det inte och därför behöver nu nya pengar skjutas till. Kommunstyrelsen har bestämt att en miljon kronor flyttas från ett projekt som skulle göras i Åbroparken, och 900 000 kronor tas från en pott som heter uppkomna investeringar.

Därmed kan Värnamo kommuns första medborgarbudget genomföras. På tur står nu en medborgarbudget om stadspaken i Bredaryd.

Du kan läsa mer om bakgrunden och nuläget på sidan Utemiljön vid Brors högstadieskola

Arbete med utemiljön vid skolan i Bor.

Senast uppdaterad:
2019-03-28