Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-03-25

Tipsrunda i Apladalen - tävla och vinn

Till helgen är det Earth Hour och det uppmärksammar Värnamo kommun med en tipsrunda i Apladalen hela helgen, med start fredag 29 mars.

Temat för årets Earth Hour är biologisk mångfald. Det är just det som frågorna i tipsrundan handlar om. Det finns frågor för både vuxna och barn.

Starten är vid lekparken i södra delen av Apladalen. Där finns också tipslappar, pennor och information om hur för dig som vill du kan svara på frågorna digitalt. Rundan tar ungefär 20 minuter att gå. Längs rundan får du också chansen att lära dig mer om varför naturen är så viktig och vad den gör för oss.

Priser i potten är snöskovandring i Store Mosse, fikakorg och boken "Känn igen 250 djur och växter". Vinnarna dras 1 april och vi kontakter de som har vunnit.

Tipskupong för barn.länk till annan webbplats

Tipskupong för vuxna.länk till annan webbplats

Tema biologisk mångfald

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! Men vad är det som behöver göras? Det sätter vi ljuset på under och inför årets Earth Hour.

Earth Hour startade för drygt tio år sedan, som en enkel symbolhandling för klimatet. Då var manifestationen liten, men med åren har den vuxit och nu engagerar den varje år hundratals miljoner människor i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier!

Vi släcker fortfarande lamporna som en signal till politikerna att ta krafttag för klimatet – men många som deltar gör också mycket, mycket mer.

WWW:s webbplats om Earth Hourlänk till annan webbplats

Du kan också bidra

Så här kan du bidra till biologisk mångfald:

  • Plantera blommande träd och buskar till exempel lind och sälg
  • Värna om ängsmark och låt bli att klippa gräset
  • Låt stenrösen och ihåliga träd vara kvar
  • Plantera pollenrika växter som blommar från tidigt vår till senhöst
  • Sätt upp insektshotell och holkar för fåglar och fladdermöss
  • Låt bli kemisk besprutning

Senast uppdaterad:
2019-03-26