Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-08-21

Nu är Värnamo en kranmärkt kommun

Nu är Värnamo kommun kranmärkt! Det betyder att vi väljer kranvatten framför flaskvatten och därmed tar ställning för miljön.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning. När en verksamhet är kranmärkt betyder det att arbetsplatsen, catering, möten och externa konferenser och utbildningar kopplat till verksamheten är fria från flaskvatten.

- Värnamo kommuns kranvatten håller god kvalitet och det är vi stolta över. Vårt kranvatten är lokalproducerat, billigt, hälsosamt och ett klimatsmat alternativ till flaskvatten, säger Martina Palm, hållbarhetsstrateg i Värnamo kommun.

Vattenbar på Värnamodagarna

Kommunstyrelsen beslutade före sommaren 2018 att kranmärka alla kommunala verksamheter och den 14 augusti godkände Svenskt vatten vår ansökan.

Värnamodagarna blir en kick-off för kranmärkningen. Då serverar vi kranvatten från en specialbyggd vattenbar intill kommunens tält. Välkommen dit!

Fakta

Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad. Numera kan man ansöka hos Svenskt vatten om att bli kranmärkt. Läs mer på kranmarkt.se

Med kranvatten slipper du transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten. Kranvatten är hälsosamt och hållbart, både för dig och miljön.

En liter kranvatten kostar 250 gånger mindre än samma mängd flaskvatten. Då har vi ändå räknat på det billigaste literpriset på flaskvatten, köpt i en vanlig matbutik. Kranvattnet är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till din kran.

Källa: Svenskt vatten

kranmärkt vattenglas

Senast uppdaterad:
2018-08-21