Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-06-19

Värnamo deltar i World Fairtrade Challenge

Den 7-9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge 2018 - Världens största rättvisemärkta fika – och Värnamo kommun deltar för tredje året i rad.

Den globala kampanjen World Fairtrade Challenge vill utmana hela världen att sätta fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad vi tillsammans kan göra. Som en Fairtrade City uppmanar Värnamo alla som fikar med minst en Fairtrade-märkt produkt att delta i utmaningen och registrera sin fika på Fairtrade Challenges webbplatslänk till annan webbplats.

- Alla fikapauser, stora som små, är lika viktiga och gör skillnad, säger Martina Palm, hållbarhetsstrateg och kommunens representant i Fairtrade City Värnamos styrgrupp.

Hon har registrerat kommunens frukostfika eftersom kommunen bara dricker Fairtrade-märkt kaffe och te.

En halv miljon fikade i fjol

Förra året samlade World Fairtrade Challenge över en halv miljon fikadeltagare i Sverige och globalt översteg siffran två miljoner fikadeltagare från över 20 länder.

Värnamo diplomerat

Värnamo kommun blev diplomerad som en Fairtrade City 2016. Det innebär att kommunen har valt att aktivt arbeta efter Fairtrade Sveriges kriterier och krav på rättvis handel enligt ILO:s kärnkonventioner i offentlig upphandling, bedriva ett aktivt informationsarbete i kommunen så att det erbjuds Fairtrade-märkta produkter i butiker, på serveringar och arbetsplatser.

World Fairtrade Challengelänk till annan webbplats

Värnamo Fairtrade City

Du kan också kontakta hållbarhetsstrateg Martina Palm, martina.l.palm@varnamo.se, tfn 076-496 23 93.

Fairtrade World Challenge

Senast uppdaterad:
2018-06-19