Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2018-06-19

Värnamo är med i matchen om solceller

På sitt marsmöte sade kommunfullmäktige i Värnamo ja till att installera solceller på Rörstorpsgården under året.

Det blir Värnamo kommuns insats i den så kallade Solmatchen där kommunen tillsammans med Klimatrådet utmanar företag och invånare i en match om vem som installerar mest solceller under ett år.

De som tävlar i Solmatchen är Klimatrådet (som bland annat består av regionen och länets kommuner) å ena sidan, och företag och privatpersoner å andra sidan.

- I den här matchen är alla vinnare! På två timmar tar jorden emot lika mycket energi från solen som hela världens befolkning använder under ett år. Solceller är ett sätt att använda solenergin smart, säger Henric Davidsson, klimat- och energirådgivare i Värnamo kommun.

Anläggning installeras på Rörstorpsgården under året, underlag för storlek med mera är under projektering. 1,4 miljoner är avsatta för projektet.

Rörstorpsgården är lämplig eftersom det är verksamhet igång under hela året i fastigheten. Dessutom är det en anläggning som använder förhållandevis mycket energi och det är bra att kunna producera en del av denna energi på fastighetens tak.

Solmatchens webbplatslänk till annan webbplats kan man följa vad som händer i Solmatchen och se den aktuella ställningen mellan Klimatrådet och resten av Jönköpings län.

solmatchen

Senast uppdaterad:
2018-06-19