Värnamo kommun
Sidan uppdaterad:
2014-08-07
Uppdaterad av:
Du är här:

Nyheter från barn- och utbildningskansliet


Fråga: Varför lägger ni studiedagarna på dagar efter lov och på klämdagar? Läs mer.

------------------------------------------------   

Skolinspektionens enkät. Läs mer.

------------------------------------------------   


Nyheter från Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Flickor lyckas bättre än pojkar på nationella prov
  Flickor får bättre provbetyg på alla nationella prov och det ämne där både pojkar och flickor lyckas bäst är engelska. Det visar resultaten från de nationella prov som landets niondeklassare genomförde i våras. Statistiken finns även nedbruten på läns-, kommun- och skolenhetsnivå.
  Läs mer
 • Webbinarium: SYV för elever med utvecklingsstörning
  Vilket uppdrag har skolan att knyta samman skola och arbetsliv? Hur kan vi arbeta med studie- och yrkesvägledning för elever med utvecklingsstörning? Delta i Skolverkets och Specialpedagogiska Skolmyndighetens webbinarium den 10 december 2014 kl. 14-15. Målgrupp är studie- och yrkesvägledare inom gymnasiesärskolan och särskild utbildning för vuxna. Vi riktar oss även till dig som arbetar med arbetsplatsförlagt lärande inom dessa skolformer.
  Läs mer
 • Stort intresse för läxhjälp
  Över 50 miljoner kronor. Så mycket vill skolor, kommuner och föreningar ha i bidrag för läxhjälp. Det är mer än tre gånger så mycket pengar som Skolverket har att fördela. Vi prioriterar därför kommuner och enskilda skolhuvudmän där eleverna har låga betyg. Ladda ner hela listan med alla som beviljats bidrag.
  Läs mer
 • Ansök till Matematiklyftet
  Nu är det sista chansen att delta i Matematiklyftet med hjälp av statsbidrag. Skolans huvudmän ansöker senast 16 januari 2015.
  Läs mer
 • Anna Ekström vald till presidiet i CIDREE
  För att utbyta erfarenheter och förbättra relationerna mellan Europeiska skolmyndigheter bildades nätverket CIDREE 1990. Anna Ekström väljs nu in till presidiet som så kallad incoming president, vilket innebär att hon efterträder Alan Armstrong från Skottland som ordförande 2016 eller 2017.
  Läs mer
  Dexter
Användarnamn
Lösenord
 
  Fronter
Användarnamn
Lösenord
 
  Blanketter
Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn
PDF Ledighetsansökan elev.pdf