Värnamo kommun
Sidan uppdaterad:
2014-08-07
Uppdaterad av:
Du är här:

Nyheter från barn- och utbildningskansliet


Fråga: Varför lägger ni studiedagarna på dagar efter lov och på klämdagar? Läs mer.

------------------------------------------------   

Skolinspektionens enkät. Läs mer.

------------------------------------------------   


Nyheter från Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Stort intresse för läxhjälp
  Över 50 miljoner kronor. Så mycket vill skolor, kommuner och föreningar ha i bidrag för läxhjälp. Det är mer än tre gånger så mycket pengar som Skolverket har att fördela. Vi prioriterar därför kommuner och enskilda skolhuvudmän där eleverna har låga betyg. Ladda ner hela listan med alla som beviljats bidrag.
  Läs mer
 • Ansök till Matematiklyftet
  Nu är det sista chansen att delta i Matematiklyftet med hjälp av statsbidrag. Skolans huvudmän ansöker senast 16 januari 2015.
  Läs mer
 • Anna Ekström vald till presidiet i CIDREE
  För att utbyta erfarenheter och förbättra relationerna mellan Europeiska skolmyndigheter bildades nätverket CIDREE 1990. Anna Ekström väljs nu in till presidiet som så kallad incoming president, vilket innebär att hon efterträder Alan Armstrong från Skottland som ordförande 2016 eller 2017.
  Läs mer
 • Betygen i matematik och NO sjunker i årskurs 6
  För elever i årskurs 6 har betygssnittet i de naturorienterande ämnena sjunkit från 13,5 poäng till 12,7 och i matematik från 13,7 till 13,0 jämfört med förra året. Drygt 79 procent av eleverna blev godkända i alla ämnen de läst. Betygsstatistiken finns nedbruten på skol-, kommun- och länsnivå.
  Läs mer
 • Många föräldrar är missnöjda med barngruppernas storlek
  Föräldrar i Sverige är nöjda med förskolan. Nästan 90 procent tycker att personalen gör ett bra jobb, att barnen är trygga och att pedagogiken är bra. Men många föräldrar är missnöjda med storleken på barngrupperna i både förskola och fritidshem. Det visar Skolverkets senaste föräldraundersökning som publicerades 2013 där totalt föräldrar till 124 000 barn deltog. Resultatet finns även redovisat på kommunnivå.
  Läs mer
  Dexter
Användarnamn
Lösenord
 
  Fronter
Användarnamn
Lösenord
 
  Blanketter
Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn
PDF Ledighetsansökan elev.pdf