Bänken Polygon

Första bänken i projektet Bänkarnas stad heter Polygon. Den är donerad av Värnamo Företagareförening och formgiven av arkitekten Johnny Grauengaard.

Polygon - en mångsidig trekant

Värnamo Företagareförening valde plats nummer fem av nio utsedda platser för sin bänk, som därmed placeras cirka 300 meter norr om Osuddens badplats på västra sidan Lagan. Polygon är en mångsidig trekant, gjuten betong, rostfritt stål och obehandlad ek. Den är 2, 60 meter hög, bänken är 85 cm djup och den väger totalt hela 15 ton! Formgivaren vill att Polygon ska vara inkluderande, skapa nyfikenhet och framhäva upplevelsen av Lagan.

Värnamo företagareförening

Värnamo Företagareförening (VFF) är en oberoende näringspolitisk organisation med en ideellt arbetande styrelse. VFF har sitt ursprung i Värnamo Hantverks- och Industriförening som grundades 1912. Nuvarande VFF är ett resultat av en sammanslagning av Värnamo Hantverks- och Industriförening och Värnamo Industriförening.

Invigning

Invigning av Polygon sker på plats lördag 13 maj 2017 kl. 14.00, då bland annat Thomas Lundh premiärläser sin specialskrivna dikt ”Bänkarnas stad (Ode till Osuddenrundan)”.

Bänkarnas stad: Polygon

Granskad 2017-04-21
av Pauline Blom

Skriv ut