Lyssna på e-ljudbok

Gör så här för att lyssna på en e-ljudbok:

  1. Sök upp e-ljudboken i bibliotekets mediekatalog. Sök till exempel på författarnamn eller titel eller ämne. Du kan också begränsa din sökning genom att välja medietyp e-bok i vänstermenyn. Tyvärr är det i mediekatalogens träfflista samma symbol för både e-böcker och e-ljudböcker.
  2. Klicka på titellänken.
  3. Då ser du en fullpost där det står att du kan hämta boken i dessa format:Lyssna i Iphone/Ipad, Lyssna i Adroid, Lyssna i dator.
  4. Välj formatet Lyssna i Android för att lyssna i en Android telefon/surfplatta. Du behöver också installera appen Elib Ljudboksspelare som kommer att öppnas automatiskt och spela upp böckerna när du klickar på ”Lyssna”-länken. OBS! För att påbörja uppspelningen av ljudboken måste du gå via bibliotekets webbplats, inte direkt via appen. Se länk under mer information för att ladda ner Elib Ljudboksspelare.
  5. Välj formatet Lyssna i dator för uppspelning på en dator. Då krävs det att programmet Adobe Flash är installerat på datorn. Se länk under mer information för att ladda ned Adobe Flash Player.
  6. Välj formatet lyssna i Iphone/Ipad för att lyssna i en iPhone/iPad. E-ljudboken öppnas automatiskt i webbläsaren Safari.
  7. När du senare vill fortsätta lyssna loggar du in i Mediekatalogen på Mina sidor | Mina lån. Där finns en länk till e-ljudboken och du kan fortsätta lyssna.
  8. Vill du låna om e-ljudboken efter 28 dagar gör du ett nytt lån.

Granskad 2017-09-18
av Åsa Ekblad

Skriv ut