Värnamo kommun
Sidan uppdaterad:
2008-03-09
Uppdaterad av:

Allan Svensson

Skådespelare och regissör

Allan Svensson utbildade sig på Teaterhögskolan i Göteborg i slutet av 1970-talet och slog igenom som den unge hemmasonen Erik i tv-serien Hedebyborna. Han har ingått i den fasta ensemblen på Stockholms stadsteater och ägnar sig idag åt att både skådespela och att regissera.

Trots många välbekanta skådespelarinsatser under åren är det kanske ändå som brevbäraren Gustav Svensson i "Svensson Svensson" som Allan Svensson för alltid fått en stor plats i svenska folkets hjärta. Idag är avsnittet på julafton där familjen Svensson firar jul nästan lika viktigt för många svenskar som Kalle Anka.

Som barn flyttade Allan Svensson runt på olika platser i Sverige med sin familj. Som 17-åring kom han till Värnamo och började på gymnasiet. Allan trivdes genast bra och även om han sedan många år flyttat, återvänder han gärna till Värnamo för att träffa sin familj och gamla vänner.

I februari 2006 hade en bejublad föreställning " Det nya hembiträdet" premiär i Värnamo.
I huvudrollerna Anki Lidén och förstås vår egen Allan Svensson.

"Det är roligt att bli tillfrågad om att bli ambassadör för Värnamo och jag hjälper gärna till att marknadsföra Värnamo där jag kan."

Mer information
Allan Svensson