Värnamo kommun
Sidan uppdaterad:
2014-08-30
Uppdaterad av:

Bibliotek

Stadsbiblioteket och Vråenbiblioteket/Träffpunkt Vråen i Värnamo och biblioteken i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör till hållplatser runt om i kommunen. Välkommen!

Går du i grundskolan och har lite läslust i sommar? Var med i bibliotekens aktivitet Sommarboken. Låna och läs en eller flera böcker, när du lämnar ett omdöme på en av böckerna så får du välja en egen bok. Vill du vara med och tävla om en Surfplatta? Då lämnar du in en recension på en av böckerna du läst, i slutet av sommaren utses vinnaren. Sommarbokspapper hämtar du på ditt bibliotek. Eller skriv ut det här: SommarbokspapperPDF (pdf, 366.1 kB)
Länk till Sommarbokens hemsida: http://www.barnensbibliotek.se/Sommarboken/tabid/538/länk till annan webbplats

Familjelördagar i höst!
Snart drar vi igång våra härliga familjelördagar på bibblan. Lördagen den 13 september blir det fokus på bokstäver. Kom till vår utställning ABC och klättra upp på bokstäverna, krama dem, sitt i dem och åk rutschbana utför dem. Sagostunder och upplevelser hela dagen mellan klockan 10-13. Senare i höst blir det barnteater och när julen nalkas öppnar vi vår pysselverkstad.
Hela programmet härPDF (pdf, 839.6 kB)

Premiär för Värnamo biblioteks mobila mediejukebox!
Nu öppnar Värnamo bibliotek en ny bibliotekstjänst – Mediejukeboxen Mobil. Tjänsten ger dig som låntagare kostnadsfri tillgång till E-böcker, ljudböcker, språkkurser och musik direkt i din mobil. Tjänsten fungerar på s.k. smarta mobiltelefoner (iPhone och Android) och kan användas var som helst, och när som helst. Läs mer om Mediejukeboxen och Mobila mediejukeboxen

Värnamo bibliotek startar e-bokcirkel!
Vi läser e-böcker, diskuterar dem i en Facebook-grupp och efter sommaren träffas vi också IRL (In real life) för att diskutera och fika!
Läs mer om e-bokcirkeln

Britannica Library ED
Nu har vi uppslagsverket Britannica Library Ed på Värnamo bibliotek. Du har även möjlighet att söka i Britannica Library hemifrån. Med hjälp av ditt lånekort når du deras funktioner och kataloger var du än är. Britannica är ett av världens främsta och största uppslagsverk på nätet. Engelskspråkigt. Texterna är anpassade efter tre olika åldersgrupper.
Sök i Britannica i Biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sök i Britannica hemifrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSök i Britannica Library Junior (age group 5 to 10)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sök i Britannica Library Student (age group 10-14)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sök i Britannica Library Adult (age group 14 and up)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ Värnamo bibliotek och
kulturförvaltningen på Instagram!
www.instagram.com/varnamobibliotek

Logotype Pojkar läser

Målet med projektet är att försöka
vända trenden att pojkar läser mindre
och sämre samt försöka öka fritidsläsningen och läsförståelsen.

Under hösten 2013 till våren 2014 kommer Värnamo kommuns barn- och skolbibliotekarier jobba med fokusklasser runt om i kommunen.

Följ gärna vårt projekt genom bloggen: www.pojkarlaservarnamo.blogspot.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

”Pojkar Läser” finansieras av Länsbibliotek Jönköping.

Biibblan svarar

Låna en elmätare - få koll på din energi
Har Du koll på vad dina el-apparater drar i el, även om de står i stand-by? Låna en energimätare gratis på stadsbiblioteket eller bokbussen och få en bättre koll på din elförbrukning!

Alla produkter med en stickkontakt kan mätas i effekt (Watt) och energi (kilowattimmar, kWh) och elmätaren kan även ställas in för att räkna ut förbrukningen i kronor. Man kan också mäta standby-förbrukningen, det vill säga vilken förbrukning en apparat har när den inte används men ändå inte är helt avstängd.

Energikalkylen
På Energimyndighetens webbplats kan du som privatperson skapa dig en översiktlig bild över din energiförbrukning. Starta Energikalkylen!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta energi- och klimatrådgivaren
Välkommen att kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare om du har frågor om resultatet av mätningen eller andra energifrågor. Miljö- och stadsbyggnadskontoret Henric Davidsson tel. 0370-37 72 01

Mer information

Sök i mediekatalogen

Låna om!
Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du låna om, se dina lån och reservationer,  spärra lånekort och byta pin-kod.

Frys reservationer
Logga in på Mina sidor. Under Mina uppgifter finns möjlighet att välja en period när reserverade titlar inte fångas in. T ex när du är på semester.

Skaffa lånekort
Registrera dig som online-låntagare så kan du reservera medier direkt i mediekatalogen.

Du måste vara över 18 år.
Du kan inte ladda ned e-böcker/e-ljudböcker, lyssna via Mobila Mediejukeboxen eller använda databaser med lånekortsinloggning förrän du hämtat ut ett lånekort i biblioteket. Ta med legitimation.

Skaffa lånekortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Val 2014
Du kan förtidsrösta i Värnamo stadsbibliotek, Rydaholms bibliotek och Bokbussen. I Rydaholms bibliotek kan du även rösta på valdagen.

Läs mer om Val 2014, öppettider för förtidsröstning och röstning på valdagen och var övriga vallokaler finns på Valmyndighetens webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster